Το γκασπάτσο καρπούζι θα σας δροσίσει σε χρόνο μηδέν. Δείτε πώς να το φτιάξετε
Το Γκασπάτσο είναι μια κρύα σούπα με καταγωγή από την Ισπανία, ιδανική για τις ζεστές μέρες. Το παραδοσιακό γκασπάτσο φτιάχνεται με ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο... Υπάρχει όμως και μια φρουτώδης εκδοχή - το γκασπάτσο με καρπούζι. Το γκασπάτσο καρπούζι είναι μια γλυκιά και φρουτώδης εκδοχή που προσθέτει μια επιπλέον νότα δροσιάς και γλυκύτητας.
Για το γκασπάτσο καρπούζι θα χρειαστείτε μισό κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια), 4 ντομάτες, 1 αγγούρι, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.
Δείτε πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε:
- κόβουμε το καρπούζι σε κύβους
- ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο
- χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
- προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο
- τοποθετήστε το γκασπάτσο στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα
- γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε κρύο.