Rychlý, jednoduchý a osvěžující: Řecký salát je dokonalé letní jídlo s bohatou chutí

Přiznáváme: milujeme steaky, brambory, těstoviny, grilování, omáčky... Ale když teploty přesahují 30 stupňů, rádi volíme lehčí jídla. O to více, pokud je příprava rychlá a jednoduchá, jako je tomu u osvěžujícího řeckého salátu.


Řecký salát je ideální letní jídlo s bohatou chutí, a k jeho přípravě budeš potřebovat následující ingredience: 1 hlávka salátu nebo rukoly, červený radicchio, vyloupané vlašské ořechy, 2 okurky, 3 rajčata, 300 gramů feta sýra, 1,5 decilitru olivového oleje, 1 papriku (nebo půl zelené a půl červené papriky), oregano, bazalkové listy, 100 gramů černých a červených oliv, 1 malou hlávku cibule. Dále řecký salát obvykle obsahuje sůl, pepř a citronovou šťávu nebo balsamikový ocet, které můžeš dochutit podle své chuti.


Příprava je velmi jednoduchá. Stačí následovat několik jednoduchých kroků:


1. Uspořádej listy salátu a radicchia na dno a kolem okrajů mísy.


2. Přidej do mísy nakrájené okurky, papriku, cibuli a rajčata.


3. Přidej olivy a feta sýr, dobře promíchej a nech odležet asi 15 minut.


4. Po 15 minutách přidej olivový olej, oregano a bazalku.


5. Nech vychladit a před podáváním případně přidej sůl, pepř a balsamikový ocet.