Ποιο πιάτο λέει «φθινόπωρο» περισσότερο από την κολοκυθόπιτα;

Η κολοκύθα είναι το πραγματικό σύμβολο του φθινοπώρου. Τα ζεστά της χρώματα και η πλούσια γεύση της αποτυπώνουν τέλεια την ουσία της εποχής, καθιστώντας την κολοκυθόπιτα το ιδανικό φθινοπωρινό επιδόρπιο.


Για την πίτα, θα χρειαστείτε πουρέ κολοκύθας, ζάχαρη, κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο, αλάτι, γάλα εβαπορέ, αυγά και ζύμη για την κρούστα.


Βήματα:


  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τα αυγά και τον πουρέ κολοκύθας μέχρι να γίνει λείο.

  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο.

  • Προσθέστε τα μπαχαρικά στην κολοκύθα και τα αυγά και ανακατέψτε καλά.

  • Ανακατέψτε μέσα το γάλα εβαπορέ.

  • Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα πίτας.

  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά, μειώστε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήστε για άλλα 40-50 λεπτά.

  • Σερβίρετε με επικάλυψη καραμέλας και καρύδια πεκάν, αν θέλετε.