Ovaj koktel - nazvan po topu - bezvremenski je ljetni klasik
French 75 je klasični koktel iz Prvog svjetskog rata. Prvi je put napravljen u Harry's New York Baru u Parizu, a nazvan je po moćnom francuskom topu kalibra 75 mm. Osvježavajuća kombinacija koktela French 75 koja spaja džin, sok limuna, sirup i šampanjac, idealna je za tople ljetne dane. Ako se umjesto džina koristi votka, dobije se bliski rođak ovog koktela - French 76.
Za pripremu French 75 trebat će ti džin, svježe iscijeđeni limunov sok, jednostavni sirup i šampanjac ili pjenušavo vino. Jednostavni sirup (simple sirup) možeš kupiti, ali ga možeš i napraviti otapanjem šećera u vodi.
Priprema je prilično jednostavna. Priprema French 75 je jednostavna. Napuni shaker ledom, dodaj džin, limunov sok i jednostavni sirup, i protresi dok se ne ohladi. Zatim procijedi u coupe čašu ili u čašu za šampanjac, dodaj šampanjac i ukrasi koricom limuna. Zapamti da se šampanjac uvijek dodaje na kraju da bi se izbjeglo pjenjenje, a za najbolji doživljaj dobro je prethodno ohladiti čašu.