Ovaj kesten-pire je genijalan. Recept ima samo 4 sastojka
Ako tražiš jednostavan i ukusan recept za kesten-pire, na pravom si mjestu. Ovaj desert dobiva se kuhanjem kestena u lagano zaslađenom mlijeku s malo vanilije. Evo kako ga možeš napraviti sa samo četiri sastojka!
Sastojci:
- 350 grama kuhanih kestena
- 500 mililitara mlijeka (ili vode)
- 15-30 grama šećera
- 1/2 mahune vanilije (sastrugane sjemenke i mahuna)
Upute:
1. U srednje velikom loncu pomiješaj mlijeko i šećer i drži na srednje jakoj vatri dok se šećer ne otopi.
2. Dodaj kuhane kestene i mahunu vanilije, te smjesu dovedi do laganog vrenja.
3. Pusti da lagano kuha 20 minuta, povremeno miješajući, dok ne ostane oko 125-150 mililitara tekućine.
4. Ukloni mahunu vanilije, zatim prebaci kestene u blender ili procesor hrane.
5. Miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
6. Pire spremi u hermetički zatvorenu posudu i čuvaj u hladnjaku 4-5 dana ili zamrzni do 2 mjeseca.