Ο πουρές κολοκύθας είναι το τέλειο φθινοπωρινό πιάτο. Ορίστε η συνταγή

Η κολοκύθα είναι ο πρωταγωνιστής της φθινοπωρινής κουζίνας και ο πουρές κολοκύθας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα που ενσωματώνει τέλεια τις γεύσεις αυτής της εποχής. Μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους: ψήνοντας, στον ατμό ή βράζοντας. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι να ψήσετε την κολοκύθα κόβοντάς την στη μέση, αφαιρώντας τους σπόρους, αλείφοντάς την με ελαιόλαδο και ψήνοντάς την στο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Μόλις μαλακώσει, απλά βγάλτε τη σάρκα και πολτοποιήστε την σε πουρέ.


Αν προτιμάτε τον ατμό, κόψτε την αποφλοιωμένη κολοκύθα σε κύβους και ατμοποιήστε την για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και, στη συνέχεια, χτυπήστε την σε λείο πουρέ. Το βράσιμο είναι επίσης μια επιλογή, αλλά ο πουρές μπορεί να γίνει λίγο υδαρής, γι' αυτό φροντίστε να στραγγίξετε καλά την κολοκύθα πριν την ανακατέψετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ στον πουρέ, ειδικά αν τον χρησιμοποιείτε για γλυκά πιάτα.


Ο πουρές κολοκύθας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4-5 ημέρες ή μπορείτε να τον καταψύξετε. Από αυτόν τον πουρέ μπορείτε να φτιάξετε μια ποικιλία πιάτων - από την κλασική κολοκυθόπιτα και τα κέικ μέχρι τα μάφινς, το ψωμί ή ακόμη και τους λάτε κολοκύθας και τα smoothies.