Melounové gazpacho vás zchladí během chvilky. Tady je návod na jeho přípravu
Gazpacho je studená polévka původem ze Španělska, ideální pro teplé dny. Tradiční gazpacho se připravuje z rajčat, okurek, paprik, cibule, česneku a... Existuje však i ovocná verze - gazpacho z vodního melounu. Melounové gazpacho je sladká a ovocná verze, která dodává další nádech osvěžení a sladkosti.
Na melounové gazpacho budete potřebovat půl kilogramu melounu (bez semínek), 4 rajčata, 1 okurku, 1 červenou papriku, 1 malou červenou cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci červeného vinného octa, sůl, pepř a čerstvou bazalku.
Zde je návod, jak si ji můžete připravit:
- nakrájejte meloun na kostičky
- oloupejte a nakrájejte rajčata, okurku, papriku, cibuli a česnek
- všechny ingredience rozmixujte v mixéru
přidejte olivový olej, ocet, sůl a pepř a rozmixujte dohladka
- vložte gazpacho do chladničky a nechte ho alespoň hodinu chladit
- ozdobte bazalkou a podávejte studené.