Melounové gazpacho vás zchladí během chvilky. Tady je návod na jeho přípravu

Gazpacho je studená polévka původem ze Španělska, ideální pro teplé dny. Tradiční gazpacho se připravuje z rajčat, okurek, paprik, cibule, česneku a... Existuje však i ovocná verze - gazpacho z vodního melounu. Melounové gazpacho je sladká a ovocná verze, která dodává další nádech osvěžení a sladkosti.


Na melounové gazpacho budete potřebovat půl kilogramu melounu (bez semínek), 4 rajčata, 1 okurku, 1 červenou papriku, 1 malou červenou cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci červeného vinného octa, sůl, pepř a čerstvou bazalku.


Zde je návod, jak si ji můžete připravit:


  • nakrájejte meloun na kostičky

  • oloupejte a nakrájejte rajčata, okurku, papriku, cibuli a česnek

  • všechny ingredience rozmixujte v mixéru

přidejte olivový olej, ocet, sůl a pepř a rozmixujte dohladka


  • vložte gazpacho do chladničky a nechte ho alespoň hodinu chladit

  • ozdobte bazalkou a podávejte studené.