Ktoré jedlo povie o jeseni viac ako tekvicový koláč?
Tekvica je skutočným symbolom jesene. Jej teplé farby a bohatá chuť dokonale vystihujú podstatu tohto ročného obdobia a robia z tekvicového koláča ideálny jesenný dezert.
Na koláč budeš potrebovať tekvicové pyré, cukor, škoricu, zázvor, klinčeky, soľ, kondenzované mlieko, vajcia a cesto na korpus.
Postup:
- V miske dôkladne vymiešaj vajcia a tekvicové pyré do hladka.
- V samostatnej miske zmiešaj cukor, škoricu, soľ, zázvor a klinčeky.
- Do tekvice a vajec pridaj korenie a dobre premiešajte.
- Vmiešaj kondenzované mlieko.
- Zmes nalej do pripravenej koláčovej formy.
- Peč v rúre vyhriatej na 220 °C 15 minút. Po 15 minútach zníž teplotu na 180 °C a peč ďalších 40-
50 minút.
- Podľa potreby podávaj s karamelovou a pekanovou polevou.