Ktoré jedlo povie o jeseni viac ako tekvicový koláč?

Tekvica je skutočným symbolom jesene. Jej teplé farby a bohatá chuť dokonale vystihujú podstatu tohto ročného obdobia a robia z tekvicového koláča ideálny jesenný dezert.


Na koláč budeš potrebovať tekvicové pyré, cukor, škoricu, zázvor, klinčeky, soľ, kondenzované mlieko, vajcia a cesto na korpus.


Postup:


  • V miske dôkladne vymiešaj vajcia a tekvicové pyré do hladka.

  • V samostatnej miske zmiešaj cukor, škoricu, soľ, zázvor a klinčeky.

  • Do tekvice a vajec pridaj korenie a dobre premiešajte.

  • Vmiešaj kondenzované mlieko.

  • Zmes nalej do pripravenej koláčovej formy.

  • Peč v rúre vyhriatej na 220 °C 15 minút. Po 15 minútach zníž teplotu na 180 °C a peč ďalších 40-

50 minút.


  • Podľa potreby podávaj s karamelovou a pekanovou polevou.