Koje jelo više govori "jesen" od pite od bundeve?
Bundeva je pravi simbol jeseni. Njene tople boje i bogati okus savršeno rezoniraju s jesenskim duhom, i zato je pita od bundeve savršen jesenski desert.
Za pitu će ti trebati pire od bundeve, šećer, cimet, đumbir, klinčić, sol, dehidrirano mlijeko, jaja i tijesto za pitu.
Koraci:
- U posudi dobro izmiješaj jaja i pire od bundeve. Miješaj dok smjesa ne postane glatka.
- U drugoj posudi pomiješaj šećer, cimet, sol, đumbir i klinčić.
- U bundevu i jaja dodaj začine i sve dobro promiješaj.
- Dodaj dehidrirano mlijeko.
Ulij smjesu u pripremljeno tijesto za pitu.
- Peci u pećnici zagrijanoj na 220 °C 15 minuta. Nakon 15 minuta smanji temperaturu na 180 °C i peci još 40-50 minuta.
- Po želi posluži s preljevom od karamele s orasima.