Káva z Olympu: Tady je návod, jak připravit osvěžující freddo espresso
Pokud si neumíš představit život bez kávy, ale je příliš horko na neustálé pití horkého espressa, je čas vyzkoušet řecké freddo espresso. Freddo espresso je letní verze kávy, chlazená a osvěžující, a velmi snadno se připravuje. Příprava vyžaduje jen tři jednoduché kroky.
Pro přípravu dokonalého freddo espressa začni tím, že si připravíš dvě dávky espressa pomocí espresso stroje. Pokud máš Nespresso stroj, zvol malou šálekovou možnost, aby sis připravil 35-40 ml kávy pro každou dávku, a vyhni se lungo možnosti, aby káva nebyla vodnatá. Po uvaření nalij kávu do koktejlového šejkru nebo uzavíratelné nádoby. Pokud preferuješ sladší nápoj, přidej nyní sladidlo a míchej, dokud se nerozpustí. Přidej 4-5 velkých kostek ledu do šejkru a použij ruční mléčný šlehač k vytvoření husté pěny. Pokud nemáš šlehač, pevně uzavři šejkr a intenzivně třes po dobu 10-20 sekund. Nakonec naplň sklenici 3-4 kostkami ledu a nalij napěněnou kávu přes led. Podávej své freddo espresso s brčkem a užij si tento osvěžující studený kávový nápoj.