Jaké jídlo je znakem podzimu více než dýňový koláč?

Dýně je skutečným symbolem podzimu. Její teplé barvy a bohatá chuť dokonale vystihují podstatu tohoto ročního období a dělají z dýňového koláče ideální podzimní dezert.


Na koláč budeš potřebovat dýňové pyré, cukr, skořici, zázvor, hřebíček, sůl, odpařené mléko, vejce a těsto na krustu.


Kroky:


  • V míse důkladně promíchej vejce a dýňové pyré dohladka.

  • V samostatné misce smíchej cukr, skořici, sůl, zázvor a hřebíček.

  • Přidej koření k dýni a vejcím a dobře promíchejte.

  • Vmíchej odpařené mléko.

  • Směs nalij do připravené koláčové formy.

  • Peč v troubě vyhřáté na 220 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách sniž teplotu na 180 °C a peč dalších 40-50 minut.

  • Podle potřeby podávej s karamelovou a pekanovou polevou.