Hunch brownies s marcipánem jsou slanou svačinkou pro chladné dny

Křupavé brownies s rozpuštěným marcipánem jsou ideálním dezertem pro chladné a deštivé dny. Tyto sladké dobroty se rychle stanou vaší oblíbenou svačinkou a jsou ideální k podávání s kávou nebo čajem.


Na jejich přípravu budete potřebovat 180 g nesoleného másla, 200 g hořké čokolády (nejméně 70 % kakaa), 100 g marcipánu, 300 g zlatého krupicového cukru, 3 středně velká vejce, 25 g mandlových vloček a máslo na vymazání.


Zde je návod na přípravu této lahodné svačinky:


  • Formu na pečení vymažte a vyložte pergamenem nebo jím vyložte koš fritézy. Předehřejte fritézu na 120 °C.

  • Máslo a čokoládu vložte do žáruvzdorné misky a za stálého míchání vařte 5 minut, dokud se nerozpustí a nespojí. Směs nechte vychladnout.

  • Mezitím vyválíme malé kuličky marcipánu o velikosti asi 1-2 cm.

  • Do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte cukr, přidejte mouku, vejce a špetku soli.

  • Polovinu směsi nalijte do připravené formy, rozprostřete na ni kuličky marcipánu a navrch nalijte zbývající směs. Navrch posypte vločkovými mandlemi.

  • Zvyšte teplotu ve fritéze na 160 °C a pečte koláčky 30-38 minut, dokud nejsou na povrchu pevné, ale uprostřed stále mírně křehké.

  • Koláčky nechte vychladnout na mřížce, pak je opatrně vyjměte z formy a nakrájejte na čtverce.