Hrskavi brownieji s marcipanom savršen su snack za hladne dane

Hrskavi brownieji s otopljenim marcipanom savršen su desert za hladne i kišne dani. Ovi slatki zalogaji će brzo postati tvoj omiljeni snack, a idealni su za poslužiti uz kavu ili čaj.


Za pripremu će ti trebati 180 g neslanog maslaca, 200 g tamne čokolade (s najmanje 70% kakaa), 100 g marcipana, 300 g zlatnog šećera u prahu, 3 srednje velika jaja, 25 g listića badema i maslac za podmazivanje.


Ovo su koraci po kojima možeš pripremiti ovaj slatki snack:


  • Namasti i obloži kalup za pečenje papirom, ili obloži košaru friteze na vrući zrak papirom za pečenje. Zagrij fritezu na 120°C.

  • U zdjelu otpornu na toplinu stavi maslac i čokoladu te kuhaj 5 minuta, miješajući dok se sastojci ne otope i sjedine. Ohladi smjesu.

  • U međuvremenu, napravi kuglice od komadića marcipana veličine 1-2 cm.

  • Umiješaj šećer u ohlađenu smjesu čokolade pa dodaj brašno, jaja i prstohvat soli.

  • Ulij polovicu smjese u pripremljeni kalup, pospi kuglice marcipana, pa prelij ostatkom smjese. Na vrh pospi listiće badema.

  • Povećaj temperaturu friteze na 160°C i peci brownieje 30-38 minuta, dok ne budu čvrsti na vrhu, ali blago drhtavi u sredini.

  • Ohladi brownieje na rešetki, a zatim ih pažljivo izvadi iz kalupa i nareži na kvadrate.