Εδώ είναι πώς να φτιάξετε έναν δροσιστικό freddo espresso

ν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς καφέ, αλλά κάνει πολύ ζέστη για να πίνετε συνεχώς ζεστό εσπρέσο, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον ελληνικό freddo espresso. Ο freddo espresso είναι μια καλοκαιρινή εκδοχή του καφέ, παγωμένος και δροσιστικός και πολύ εύκολος στην παρασκευή του. Η προετοιμασία απαιτεί μόλις τρία απλά βήματα.


Για να φτιάξετε έναν τέλειο freddo espresso, ξεκινήστε φτιάχνοντας δύο σφηνάκια εσπρέσο χρησιμοποιώντας μια μηχανή εσπρέσο. Αν έχετε μηχανή Nespresso, επιλέξτε την επιλογή small cup για να έχετε 35-40 ml καφέ για κάθε σφηνάκι και αποφύγετε την επιλογή lungo για να αποφύγετε έναν νερουλό καφέ. Μόλις ετοιμάσετε τον καφέ, ρίξτε τον σε ένα σέικερ κοκτέιλ. Αν προτιμάτε ένα ζαχαρούχο ρόφημα, προσθέστε τώρα το γλυκαντικό σας και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε 4-5 μεγάλα παγάκια στο σέικερ και χρησιμοποιήστε μια φραπεδιέρα χειρός για να αφροποιήσετε το μείγμα μέχρι να δημιουργήσετε έναν παχύ αφρό. Αν δεν έχετε φραπεδιέρα, κλείστε καλά το σέικερ και ανακινήστε το δυνατά για 10-20 δευτερόλεπτα. Τέλος, γεμίστε ένα ποτήρι με 3-4 παγάκια και ρίξτε τον καφέ με αφρό πάνω στον πάγο. Σερβίρετε τον freddo espresso με καλαμάκι και απολαύστε αυτό το δροσιστικό κρύο ρόφημα καφέ.