Αυτό το κοκτέιλ - που πήρε το όνομά του από ένα όπλο - είναι ένα διαχρονικό κλασικό καλοκαιρινό κοκτέιλ

Το French 75 είναι ένα κλασικό κοκτέιλ από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στο Harry's New York Bar στο Παρίσι. Πήρε το όνομά του από το ισχυρό γαλλικό πυροβόλο των 75 χιλιοστών και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι με το δροσιστικό μείγμα από τζιν, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και σαμπάνια. Το French 76 είναι ένας στενός ξάδελφος, χρησιμοποιώντας βότκα αντί για τζιν για μια ελαφρώς διαφορετική γεύση.


Για να φτιάξετε ένα French 75, θα χρειαστείτε τζιν (ή βότκα για ένα French 76), φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, απλό σιρόπι και σαμπάνια ή ξηρό αφρώδες κρασί. Το απλό σιρόπι μπορείτε να το αγοράσετε ή να το φτιάξετε διαλύοντας ζάχαρη σε νερό. Μην ξεχάσετε ένα λεμόνι για γαρνιτούρα.


Η παρασκευή ενός French 75 είναι εύκολη. Γεμίστε ένα σέικερ κοκτέιλ με πάγο, προσθέστε τζιν (ή βότκα), χυμό λεμονιού και απλό σιρόπι και ανακινήστε μέχρι να παγώσει. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe ή αυλακωτό ποτήρι, συμπληρώνετε με σαμπάνια και γαρνίρετε με ένα στρίψιμο λεμονιού. Για το French 76, απλά χρησιμοποιήστε βότκα. Προσθέτετε πάντα τελευταία τη σαμπάνια για να αποφύγετε το αναβράζον χάος. Χρησιμοποιήστε αποστάγματα υψηλής ποιότητας και παγώστε το ποτήρι σας για την καλύτερη εμπειρία.


Στην υγειά σας για να απολαύσετε αυτό το κλασικό κοκτέιλ, ιδανικό για κάθε καλοκαιρινή περίσταση!